Şehit Sevgi Yeşilyurt İmam Hatip Ortaokulu

Adres
CEVİZLİ MAH. TINAZTEPE SK. ŞEHİT SEVGİ YEŞİLYURT İMAM HATİP ORTAOKULU BLOK NO: 34/1 MALTEPE / İSTANBUL
Vizyon
Milli Eğitim Temel Kanununda öngörülen genel amaçları doğrultusunda; öğrencilerin kendilerine özgü ihtiyaç ve özelliklerini dikkate alarak onları akademik ve sosyal yönden , ulusal ve uluslararası toplumların değerli bireyleri olmaya hazırlamak ve örnek bir okul olmaktır.
Misyon
Bulunduğu çevredeki bireyin hak ve düşüncelerine saygı duymayı öğretmek için gerekli ortamı hazırlamak. Davranışlar ve öğrenme sürecinde sorumluluk alabilme olgusunu geliştirmek. Öğrenim sürecinde akılcı yaklaşım sağlamayı oluşturmak. Etkin ve aktif öğrenmeyi özendirmek. Spor ve sanatta gelişimi desteklemek. Dürüstlük , arkadaşlık , dostluk , iyilik duygularını geliştirmek. Çevreye duyarlılık duygularını kazandırmak. Ruhi ve fiziki sağlığın önemini anlatmak. Yüksek öğrenime geçiş için rehberlik etmek ve hazırlamak. Topluma hizmet olgusunu geliştirmek. Araştırma ve yaratıcılığın gelişmesini sağlayacak çevre oluşturmak. Öğrencide bağımsız çalışma ve buna bağlı olarak memnuniyeti ön plana çıkarmak. Öğrenmeyi öğretmek ve buna özendirmek. Kurumumuzun felsefesi okullarımızın yapılanması ve işleyişine esas teşkil edecek her şeyi biçimlendirirken, belirtilen ideallere ulaşmadaki yolları devamlı olarak araştırmak ve bunları hayata geçirmek için sürekli gelişime ve değişime açık olmaktır
İngilizce / Arapça
Ulaşım
Kadıköyden Kartal Metrosuna binilir, Gülsuyu durağında indikten sonra, Toros caddesine girilir, 5 dakikalık yürüme mesafesinden sonra okula varılır. Minübüs yolundan gelecekler, Orhangazi´de inip, yukarıya doğru 15 dakika yürüdükten sonra okula ulaşabilir. Okulumuz E-5 Ankara yoluna çok yakın olup, diğer toplu taşıma araçlarıyla Gülsuyu-Metro otobüs durağında inilip, 5 dakikalık yürümeyle ulaşım sağlanabilir.
Servis Bilgisi
Okulumuzdan bir çok bölgeye servis bulunmaktadır. Ayrıntılı bilgi için okulumuzda bulunan servis amirliğiyle görüşebilirsiniz.
Yerleşim Yeri
İstanbul Maltepe Cevizli Mahallesinde Gülsuyu köprüsünün alt tarafında, Gülsuyu Metro durağına çok yakın mesafede bulunmaktadır.
İlçe Merkezine 2 km, İl Merkezine 20 km dir.
Her yıl mezun verilen öğrenci kadar öğrenci kabul edilmektedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulumuz Ortaokul seviyesinde olduğundan taban-tavan bilgileri bulunmamakta, çoğunlukla okulumuz yakın bölgesindeki mahallelerden öğrenci kabulü yapılmaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu
Okulumuz Ortaokul seviyesinde olduğundan YGS-LYS başarı bilgisi bulunmamaktadır.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
Futbol, Yüzme, Voleybol, Yakantop, Mendil Kapmaca vb.
Harezmi Uygulama Modeli
Proje Çalışmaları
Okulumuz da Harezmi Uygulama Modeli, Etwinning Çalışmaları,Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün uyguladığı Yoğunlaştırılmış Yabancı Dil Uygulamaları yapılmaktadir.